Ökonap

Iskolánk 3 éve tagja az Ökoiskolák népes magyarországi közösségének. (Az idei tanévben adtuk be megújító pályázatunkat, hogy továbbra is megtarthassuk ezt a címet.) Célunk, hogy tanulóink a környezeti nevelés során ismerjék meg a Földünkön zajló jelenségeket és folyamatokat. Fontos feladatunk, hogy diákjaink lássák meg a közvetlen környezetükben meglevő értékeket, ezek megóvásába tevékenyen is bekapcsolódjanak.

Ezt a célt hivatott szolgálni a Víz Világnapja alkalmából megrendezett Happy-hetünk ( márc. 18-23.) és a községi Takarítási naphoz való csatlakozásunk. A rendkívüli szombati napon először „Vizes” csapatversenyen vehettek részt az osztályok képviselői, majd fa-, cserje-, muskátliültetés, méhlegelő kialakítása, szemétszedés, magültetés következett. A kisebbek az Európai Hulladékcsökkentési Héten összegyűjtött tejes poharakba különféle magvakat ültettek, melyet a jövőben gondozni is fognak. A kis palántákból „Növénysimogató” kialakítását tervezzük.

Ezen a napon tanulóink rengeteg ismerettel, tapasztalattal és élménnyel lettek gazdagabbak, melyet tevékenykedéssel – a természeti környezetükben – testközelben élhettek át.

A gyerekek szerint „ez egy szuper nap volt és legyen ilyen máskor is”.

Ezt megígérhetjük…?